Negen nieuwe elektrische fietsen voor wijkinspecteurs

De wijkinspecteurs van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) hebben negen nieuwe elektrische fietsen. “Nu heeft bijna elke wijkinspecteur een elektrische fiets”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. 

De politiezone kiest bewust voor elektrische fietsen in plaats van scooters of bromfietsen. “Het is milieuvriendelijker en de agenten kunnen er toch grotere afstanden mee afleggen dan met een gewone fiets”, legt Detavernier uit. “Daardoor kunnen ze meer mensen bereiken op hun wijk, wat veel nuttige informatie oplevert voor onze dagelijkse politiewerking.” 

Vorige zomer kocht de politiezone al eens tien elektrische fietsen. Naast deze negen fietsen voor de wijkinspecteurs, kocht de zone ook twee elektrische fietsen die ter beschikking staan van alle medewerkers. Die kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld naar een vergadering te gaan in het stadhuis. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emil ledure

    Moeten die geen helm dragen ??? En scooter die maar 25 km doat zijn ze toch verplicht van een helm te dragen

Lees meer