Netwerkorganisatie BNI Cieper plaatst ondernemende vrouwen in de kijker

De Ieperse afdeling van netwerkorganisatie BNI heeft een themavergadering gehouden rond ‘kiezen’. Daarbij werden ondernemende vrouwen uitgenodigd, zoals de eerste vrouwelijke burgemeester van Ieper Emmily Talpe. 

BNI startte in 1985 op als zakelijke netwerkorganisatie. De leden zijn professionals die elkaar helpen om hun bedrijf te laten groeien. In Ieper heet de afdeling BNI Cieper. De Ieperse tak werd opgericht door Marjola Maes van het bedrijf Degels Metal. “Ons doel in Ieper is de verbinding versterken tussen lokale en zone ondernemers die actief zijn in verschillende factoren”, aldus Marjola Maes. BNI Cieper zet wekelijks een ontbijtvergadering op poten. “We geven elkaar wekelijks tips geven en elkaar helpen bij het runnen van een bedrijf.”

Elke maand organiseert de vereniging een speciale ontbijtsessie. “Zo zaten wij bijvoorbeeld al een samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM) en politicus Valentijn Despeghel mee luisteren. Nu ging het over ‘kiezen’, in het kader van de komende verkiezingen. Onze leden kregen de opdracht om een kiescampagne op te starten, waarom zij als ondernemer hun vak iets unieker uitvoeren dan een concurrerende firma. Ik gaf de onze vrouwen een opdracht gegeven: nodig een ondernemende vrouw uit. We begonnen met onze burgemeester Emmily Talpe, de eerste vrouw aan het roer van onze stad.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer