De vuilniszakken van MIROM worden duurder.
Maxime Petit De vuilniszakken van MIROM worden duurder.

Ook vuilniszakken in Menen, Wevelgem en Wervik worden fors duurder

De afvalintercommunale Mirom dat de afvalophaling voorziet in Menen, Wevelgem en Wervik verhoogt vanaf één januari 2020 de prijs van de vuilniszakken. Ze doen dat omdat de ophaling en de verwerking van het afval duurder is geworden. Vanaf één januari betaal je 16 euro voor tien zakken in plaats van 13 euro. 

De afvalintercommunale Mirom heeft over de prijsstijging lange gesprekken gevoerd met de stad Menen en de gemeentes Wevelgem en Wervik. De vuilniszak wordt 30 cent duurder per zak, wat betekent dat je vanaf één januari 16 euro betaalt voor tien zakken in plaats van 13 euro. Daarbij komt ook nog eens dat de zakken kleiner worden. De grote zakken van 60 liter worden vervangen door zakken van 50 liter. Ook de pmd-zakken worden duurder. Voor tien zakken betaal je vanaf volgend jaar 3 euro, terwijl je nu slechts 2,50 euro betaalt. De prijsstijging moet worden goedgekeurd op de gemeenteraden van de drie gemeenten. In Menen werd de prijsstijging woensdagavond goedgekeurd. CD&V onthield zich en Vlaams Belang keurde het punt af. In Wervik en Wevelgem moet de prijsstijging nog op de gemeenteraad komen. Ook bij de afvalintercommunale IMOG (Kortrijk, Kuurne, Harelbeke, Deerlijk, Zwevegem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Wielsbeke en Waregem) stijgen de prijzen. Daar stijgt de prijs per zak van 1,5 naar 1,7 euro. Al is die prijsstijging pas voorzien vanaf september 2020. In Kortrijk gaan ook twee containerparken dicht.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy Verfaille

    Ze zullen dan verwonder zijn dat er veel aan sluikstorten word gedaan.

Lees meer