Het oude politiekantoor in Menen gaat tegen de vlakte.
Google Maps Het oude politiekantoor in Menen gaat tegen de vlakte.

Oud politiekantoor en schoolgebouw worden gesloopt

De leegstaande gebouwen van het voormalig politiekantoor en basisschool De Stap gaan tegen de vlakte. De aanbesteding daarvoor werd in de gemeenteraad goedgekeurd. “Er komt voorlopig gras in de plaats”, zegt schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA).

Het stadsbestuur, Team 8930, voegt de daad bij het woord als het aankomt op het verwijderen van enkele kankerplekken. Eind april kondigde het stadsbestuur aan dat de leegstaande handelspanden in de Rijselstraat 18, 19 en 20 worden gesloopt en plaats maken voor groen. Daar komen nu nog eens vier grote sloopwerken bij. In totaal gaat het om een aanbesteding van 300.000 euro. De belangrijkste sloopwerken zijn de sloop van het oude politiegebouw in de Vlamingstraat in Menen en het oude schoolgebouw De Stap in Lauwe dat al jaren staat te verkommeren. Op de grond van het politiegebouw zal tijdelijk gras gezaaid worden om een propere groene omgeving te hebben. Wat er in de toekomst zal komen is nog onduidelijk. “Ook het terrein van het oude schoolgebouw in de Tuinwijk in Lauwe zal ingezaaid worden met gras. “Ook hier hebben we nog het raden wat er in de toekomst met het terrein zal gebeuren”, zegt schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA). “Dat hangt ervan af of we een garagestraat aanleggen voor de bewoners van de Dronckaertstraat. Willen zij dat, dan is een deel van het parkeerprobleem opgelost en hoeft er geen parking te komen.” De andere sloopwerken zullen plaatsvinden aan de Sint-Franciscuskerk en in de Sluizenkaai. Aan de kerk moeten enkele panden verdwijnen op de hoek van de Yvonne Serruysstraat en de Capucijnenweg. Nadat die tegen de grond gewerkt zijn, legt de stad er extra parking aan. In de Sluizenkaai moet een woning plaats maken om de doorsteek van de Oude Leielaan naar de Sluizenkaai via de site Bauduin mogelijk te maken. Deze sloop past in de realisatie van het Masterplan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer