Recordaantal deelnemers tijdens Grensloop

Brandweerlieden lopen 5 km in volle uitrusting

De zesde editie van Grensloop in Menen kende een recordaantal deelnemers. Zo’n 1.600 lopers gingen de vijf of tien kilometer aan. Het parcours was door de groei van het aantal deelnemers gewijzigd naar één lus van vijf kilometer waarbij twee werd gepasseerd aan de Grote Markt in Menen. De allerkleinste lopertjes liepen een aparte reeks om hen te beschermen tegen het al iets grotere geweld van het eerste en tweede leerjaar. Bij de aankomst kregen alle deelnemers een geschenkenpakket.Traditioneel lokt de Grensloop ook een massa volk naar de Grote Markt. Omstreeks 16 uur raakte het verkeer ook even muurvast in het centrum van de stad. Dat zorgde ervoor dat de toeloop naar de cafés op de Grote Markt iets trager op gang kwam dan andere jaren. Ook enkele bekende Menenaars namen deel aan de populaire loopwedstrijd zoals volleybalspeler Lars Maddens van Parky-Menen

Een ploeg brandweerlieden van brandweerpost Menen liep de 5 km mee in volle uitrusting. “We deden het vorig jaar zonder fles ademlucht en dit keer wilden we het wel met fles op onze rug proberen”, zegt brandweerman Jens Vandermeersch. “Het is de bedoeling dat we samen blijven tijdens de loop”. De 5.000 meter werden door de spuitgasten in 41 minuten afgehaspeld. “Ferm lastig, maar we deden eigenlijk mee om wat reclame te maken voor de brandweer.” 

De brandweerlui bij de start van de 5km.
Christophe Maertens De brandweerlui bij de start van de 5km.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer