Relikwie Paus Johannes-Paulus II in Ieperse kathedraal

Nadat het relikwie van paus Johannes-Paulus II, dat momenteel een reis door Vlaanderen maakt, een tussenstop maakte de kapel van de zusters op de Frezenberg, was het dit weekend te zien in de Ieperse kathedraal.

“In 1985 kwam Paus Johannes-Paulus II naar Ieper om er te bidden voor de vrede”, zegt priester Mathias Parret van de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede Ieper. “Sindsdien wordt Ieper de Vredestad genoemd.” Om dit historisch moment van precies 34 jaar geleden te herdenken, vond de priester het een goed idee om een relikwie van de paus naar Ieper te halen. Het gaat om een stukje onderhemd van de paus dat hij droeg toen hij op 13 mei 1981 werd neergeschoten op het Sint-Pietersplein in Rome.” Vrijdag verhuisde kwam het relikwie aan in de Ieperse Sint-Maartenskathedraal en het kon al meteen op belangstelling rekenen. Vrijdagavond werd er in aanwezigheid van het relikwie gebeden voor de vrede en ook dit weekend waren erediensten in de kathedraal. Na het weekend zet het relikwie zijn reis verder. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer