De politie van de zone Grensleie voert een onderzoek naar de brandstichting in de Moeskroenstraat in Rekkem.
Hans Verbeke De politie van de zone Grensleie voert een onderzoek naar de brandstichting in de Moeskroenstraat in Rekkem.

Ruit ingeslagen, auto in brand gestoken: resultaat van familiale moeilijkheden?

Langs de Moeskroenstraat in Rekkem gooide een onbekende een in benzine gedrenkte zak in een geparkeerde wagen. Daarna werd de zak in brand gestoken. Het voertuig liep zware schade op.

De brandstichting gebeurde donderdagmorgen in alle vroegte. Rond half één liep bij de brandweer een melding binnen voor een autobrand. Ter plaatse in de Moeskroenstraat, stelden de blussers vast dat de wagen niet alleen in brand stond maar dat ook een ruit kapot was geslagen. Al snel bleek dat er kwaad opzet in het spel was: in het voertuig was een zak gegooid die in benzine was gedrenkt. De zak werd vervolgens in brand gestoken. Het voertuig liep zware schade op. De wagen behoort toe aan de vader van iemand die vlakbij woont en verwikkeld is in een verhaal van intrafamiliaal geweld. Een en ander zorgde de voorbije tijd al meer dan eens voor problemen in de buurt. Het gerecht onderzoekt nu de beelden van een ANPR-camera in de hoop de brandstichter te kunnen identificeren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer