Bewoners eisen een geldautomaat in de dorpskern
Maxime Petit Bewoners eisen een geldautomaat in de dorpskern

Stad in gesprek met Febelfin voor geldautomaat in Rekkem

Eind vorig jaar sloot BNP Paribas Fortis de deuren in Rekkem en daarmee verdween de laatste geldautomaat uit Rekkem. Het stadsbestuur is nu in overleg met Febelfin om een oplossing te vinden. “We dringen aan op een oplossing”, zegt schepen Herman Ponnet (sp.a).

“Ondertussen werden we al samen met een bewoner van de stad Menen uitgenodigd bij de bankenfederatie Febelfin voor een gesprek”, vertelt schepen Herman Ponnet (sp.a). “Momenteel is er dus een directe lijn tussen de stad en Febelfin. We dringen aan bij hen voor een oplossing. Eerder stuurden we al een brief naar de banken, ministers Homans en De Croo. Maar telkens was het antwoord dat ze begrip hebben voor de situatie maar dat de kostprijs om een bankautomaat te plaatsen niet te verantwoorden was.” Febelfin werkt ook samen met de stad Menen voor het aanbieden van workshops rond digitaal bankieren. Een eerste workshop vond in samenwerking met Unizo plaats op maandag 6 mei. Een infosessie in Rekkem volgt nog.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer