Stad vraagt inwoners naar nieuwe invulling
Sint-Jozefskerk

De stad Menen houdt vanavond een participatieavond over de nieuwe invulling van de Sint-Jozefskerk in de barakken. “We willen de ideeën van de inwoners horen en spreken vanavond af op pc De Kring”, zegt schepen Griet Vanryckeghem (N-VA).

Het was al langer duidelijk dat een nieuwe invulling voor de Sint-Jozefskerk in de barakken in Menen zou worden gezocht. De stad Menen roept hierbij nu de hulp in van de inwoners. “De wijk is al langer vragende partij om de St-Jozefskerk te kunnen gebruiken voor andere functies zoals een ontmoetings- of ontspanningsruimte”, zegt schepen van Kerkfabrieken Griet Vanryckeghem (N-VA). “Om de concrete ideeën van de buurtbewoners te horen, houden we vanavond een participatieavond in het parochiaal centrum De Kring om 19 uur.” Alle ideeën zullen worden meegenomen in de uitwerking van een haalbaarheidsonderzoek over een mogelijke nevenbestemming van de Sint-Jozefskerk. Dat haalbaarheidsonderzoek moet de stad helpen om haalbare invullingen te vinden die ook tot de bouwtechnische mogelijkheden van het kerkgebouw behoren. “Een eventuele nevenbestemming is nog niet voor meteen, maar dit is alvast een eerste belangrijke stap”, besluit schepen Vanryckegem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer