LSI

Vader die op dievenpad trok met zoon krijgt 34 maanden cel, geen straf voor zoon

Een 39-jarige man uit Roeselare is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 34 maanden celstraf en een boete van vierhonderd euro voor enkele diefstallen in een rusthuis in Menen, de privéwoning van een dokter in Roeselare en de kleedkamers van voetbalclub SV Roeselare. Zijn 18-jarige zoon uit Menen kwam er zonder straf vanaf. “Het hoort niet dat mijn zoon door mij ook op het beklaagdenbankje zit”, vond Gregory V.

Op 15 juni 2018 drong Gregory V. binnen in het privégedeelte van een dokterskabinet bij hem in de buurt in Roeselare. Toen hij werd betrapt door de zoon van de dokter verzon hij een smoes. Later op de dag stelde de dokter vast dat er juwelen waren verdwenen. Op 6 oktober 2018 prutsten Gregory en zijn zoon aan een rusthuis in Menen aan het raam. Toen ze werden betrapt, vluchtten ze weg. Daags voordien bleken ze al naar het rusthuis te zijn afgezakt om juwelen te stelen. Wat later gingen ze met vijf gsm’s uit de kleedkamers van voetbalclub SV Roeselare aan de haal. 

Gregory V. verblijft ondertussen al zeven maanden in voorhechtenis. “Heroïne is de grote schuldige”, vertelde hij de rechter. “Na mijn vrijlating zal ik me residentieel laten begeleiden om van mijn verslaving af te geraken. Ik wil er nog kunnen zijn voor mijn vriendin, mijn zoon en stiefzoon. Laat het me nog één keer proberen te bewijzen. Verdien ik het? Neen. Maar ik hoop er wel op.” De rechter gaf hem ondanks twintig eerdere veroordelingen nog een laatste kans. Het grootste deel van de uitgesproken celstraf is namelijk voorwaardelijk. Op voorwaarde dat hij zich residentieel laat opnemen voor zijn drugsverslaving.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer