2 De Rijselsestraat, ter hoogte van de residenties Claridge.
Henk Deleu De Rijselsestraat, ter hoogte van de residenties Claridge.

Verhoogd politietoezicht aan residenties Claridge

Naar aanleiding van overlast is er nu een verhoogd politietoezicht ter hoogte van de residenties Claridge in de Rijselsestraat, aan de doorgang naar de Hagedissenstraat. Dat meldde Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) tijdens de gemeenteraad maandagavond, na een vraag van raadslid Philippe Dejaegher (N-VA). Over mogelijke camerabewaking wordt later beslist.

De bewoners van de residenties Claridge hebben last van overlast door wildplassers, lawaaierige nachtbrakers en sluikstorters, die op de parkings aan de kant van de Hagedissenstraat onder meer bierblikjes en drankflessen tot zelfs injectienaalden en condooms dumpen. Zo’n zestig bewoners van Claridge tekenden begin april een petitie. Zij zeggen dat hun buurt een drugshol aan het worden is en vragen ook camerabewaking. “Er komt daar mogelijk een camera, maar dat is nog niet zeker. Dat hangt af van in welke mate de omgeving echt criminaliteitsgevoelig is”, zegt Van Quickenborne. “Want er zijn nog plaatsen in onze stad die om maatregelen vragen. We beslissen eind dit jaar. We nemen de problematiek zeer ernstig, maar onze budgetten zijn wel niet oneindig.”

2 Over eventuele camerabewaking wordt eind dit jaar beslist.
Maxime Petit Over eventuele camerabewaking wordt eind dit jaar beslist.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer