Een traditioneel beeld op de 100 km van Ieper: militairen en burgers samen aan het wandelen.
Eric Flamand Een traditioneel beeld op de 100 km van Ieper: militairen en burgers samen aan het wandelen.

Voor de 48ste keer de ‘100 km van Ieper’ wandelen

De 48ste editie van de internationale driedaagse wandeltocht de ‘100 km van Ieper’ vindt plaats op 31 mei, 1 en 2 juni.  

“Wandelliefhebbers kunnen zich in het weekend van O.H. Hemelvaart uitleven tijdens de 100 km”, zegt Thierry Buseyne, secretaris van de organisatie. “Anders dan wat de naam doet vermoeden, hoeven deelnemers niet de volledige afstand af te haspelen.” De kortste afstanden zijn zes, acht, negen en tien kilometer. “Dat zijn gezinsvriendelijke tochten, waarbij iedereen een ijsje krijgt als beloning.”

Op vrijdag staan de verschillende tochten in het teken van de groene omgeving ten zuidoosten van Ieper, met de Gasthuisbossen als rode draad. “De wandelingen op zaterdag trekken allemaal via Voormezele richting West-Vlaamse heuvels. Afhankelijk van de gekozen afstand gaat het verder over de Scherpenberg, Rodeberg, Zwarteberg en Kemmelberg en weer via Voormezele terug naar Ieper. De Palingbeek en de Ieperse binnenstad zijn op zondag de blikvangers voor de vijf verschillende omlopen”, weet de secretaris. “Vanaf tien kilometer en meer gaat het richting Zillebekevijver en verder voor de grotere afstanden naar provinciaal domein de Vierlingen en de Palingbeek. Eindigen doen alle afstanden met een lus door de historische binnenstad.”

De wandelaars kunnen elke dag tussen 7 en 15 uur starten met wandelen, afhankelijk van de gekozen afstand. De start ligt aan de Fenixzaal in de Leopold III-laan. Meer info op www.100km.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer