In Ieper werd de regenboogvlag gehesen.
Henk Deleu In Ieper werd de regenboogvlag gehesen.

Vredesstad hijst regenboogvlag

Aan de Lakenhalle in Ieper werd in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie de regenboogvlag gehesen.  

“Het is belangrijk dat we in Ieper neen zeggen tegen holebi- en transfobie”, zegt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “Op 17 mei is het pas 29 jaar geleden dat homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten werd geschrapt. Het is noodzakelijk dat we daar blijven aandacht voor vragen, want het is nog geen evidentie dat iedereen gelijk wordt behandeld. Ik wil van onze stad een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht seksuele voorkeur.”

Sebastien Bourgeois uit Ieper vindt het een must dat er zulke acties worden gehouden. “Homofobie en Transfobie is nog altijd voelbaar in onze maatschappij. Het is spijtig dat er nog steeds vlaggen moeten worden gehesen, maar we moeten tonen dat we er zijn en we normale mensen zijn. In Ieper ervaar ik soms negatieve reacties, maar ik laat mij niet kennen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer