6 Winny Suffys uit Menen van Monacovrouwen.
SBS Belgium Winny Suffys uit Menen van Monacovrouwen.

Ze was 25 jaar kapster in Menen, nu leidt ze met dank aan Philippe Gilbert een prinsessenleven in Monaco: maak kennis met Winny

Winny Suffys, die 25 jaar lang Coiffure Subliem in de Kortrijkstraat in Menen uitbaatte, is vanaf vrijdag te zien in de nieuwe reeks Monacovrouwen op VIJF. Zo’n acht jaar geleden liet ze Menen achter zich en volgde ze de liefde naar het mondaine Monaco, sindsdien leidt ze er een prinsessenleven. “Je zal de echte, goedlachse en vrolijke Winny leren kennen”, vertelt Winny.

In het programma Monacovrouwen volgen we het luxeleven van vier Vlaamse vrouwen in Monaco. Het programma doet erg denken aan Vlaamse Hollywoodvrouwen, het programma  op VTM waardoor Astrid Bryan destijds bekendraakte. De Meense Winny Suffys  is één van hen. Ze volgde de liefde naar Monaco, waar ze nu vanuit haar woning uitkijkt op de baai. “Het programma was heel leuk om te doen. We zijn alle vier verschillend. Mij zal je veel zien shoppen”, lacht Winny, die vorig jaar ook al te zien was in Shoppingqueens met Jani op VIJF. “Ik heb toen die aflevering gewonnen. Daarna wilden ze heel graag nog een programma met mij maken. Zo ontstond het idee voor Monacovrouwen. Ik heb meegezocht naar kandidates, wat niet makkelijk was, want Monaco is eerder een gesloten gemeenschap. Toch zijn we erin geslaagd vier kandidates te vinden die een inkijk willen geven in hun luxeleven hier. Want dat is het wel hé, ik leid hier een prinsessenleven.” 

Winnynaise 

Toch doet Winny meer dan de dure boetieks afschuimen en op het strand liggen. “Twee dagen per week werk ik in een kledingboetiek”, vertelt Winny. “Mijn man Vincent was daar eerst erg boos om. Hij wou dat ik in Monaco kon rusten en genieten, maar ik was sinds mijn achttiende zelfstandig kapster. Ik deed dat met enorm veel passie en hield ook van de drive om de hele tijd bezig te zijn. Ik moet sowieso iets kunnen doen. Hoe glamoureus mijn leven hier in Monaco ook is, ik doe de was en de plas zelf. Ook dat was een schok voor Vincent. ‘Dat heeft nu eens nog nooit een vrouw voor mij gedaan’, zei hij.” Winny probeert ook haar eigen mayonaise, de Winnynaise op de markt te brengen. “Het is een gezonde versie van mayonaise met veel minder vet. Ik heb al een patent op het recept genomen nadat het een succes was in een Frans televisieprogramma, het op de markt krijgen zou fantastisch zijn.”

6 Winny met haar Vincent, hier op een feestje in Menen toen ze pas een koppel vormden.
kos Winny met haar Vincent, hier op een feestje in Menen toen ze pas een koppel vormden.

Philippe Gilbert

Winny is zo’n acht jaar geleden vanuit Menen naar Monaco verhuisd. Alles begon bij het huwelijk van wielrenner Philippe Gilbert met Patricia Zeevaert in 2010. “Ik kende heel veel volk in het wielermilieu, onder wie ook Philippe en Patricia. Ze hadden me gevraagd om getuige te zijn van Patricia zodat ik mee met hen aan tafel zat.” Aan die tafel zat ook Gilberts manager, Luikenaar Vincent Wathelet, die al enkele jaren in Monaco vertoefde. “Hij was de getuige van Philippe”, vertelt Winny. Meteen zocht hij contact met mij. Hij is als een blok voor mij gevallen. Nadien overstelpte hij me met bloemen, telefoontjes en nog veel meer. Eén keer haalde hij me op aan het kapsalon en zat ik plots met hem in een helikopter onderweg naar Spa Francorchamps. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Het was heel leuk natuurlijk, maar tegelijk erg overdonderend voor een kapster uit Menen. Na drie maanden werden we een koppel. Hij wou dat ik zo snel mogelijk bij hem in Monaco introk, maar ik kon mijn kapsalon waar ik sinds mijn achttiende zelfstandig met heel veel plezier werkte, niet zomaar achterlaten. Na twee jaar werken tijdens de week en in het weekend op en af naar Monaco vliegen, ging het mis. Ik was oververmoeid en ben gevallen op de radiator. Toen stelde Vincent me voor een ultimatum. Of je vergeet mij, of je verhuist definitief naar hier. Na gesprekken met mijn familie heb ik besloten om de liefde te volgen en mijn kapsalon te verhuren. Het leven is hier geweldig, maar ik ben er eigenlijk gewoon ingerold.”

6 Winny hier met Philippe Gilbert in haar kapsalon in 2010.
kos Winny hier met Philippe Gilbert in haar kapsalon in 2010.

Tussen de celebs

Winny woont in Monaco tussen de celebrities. In haar blok woont zelfs de nummer één op de wereldranglijst in het tennis, Novak Djokovic. “Zelf volg ik het tennis niet zo van dichtbij”, vertelt Winny. “Verder is het wel zo dat ik met Vincent vaak ga dineren met politici of celebrities. Dat is leuk, maar het blijven voor mij ook maar gewone mensen hoor.” Haar man Vincent Wathelet runt in Monaco een productiebedrijf voor films en televisieprogramma’s. Monacovrouwen wordt uitgezonden op VIJF vanaf vrijdag 20 september om 20.35 uur.

6 De vier Monacovrouwen die vanaf vrijdag te zien zijn op VIJF zijn (vlnr.): Atoessa, Sylvie, Anne-Françoise en Winny.
SBS Belgium De vier Monacovrouwen die vanaf vrijdag te zien zijn op VIJF zijn (vlnr.): Atoessa, Sylvie, Anne-Françoise en Winny.
6 Winny, de West-Vlaamse kapster, leidt nu een prinsessenleven in Monaco.
Florian Van Eenoo Photo News Winny, de West-Vlaamse kapster, leidt nu een prinsessenleven in Monaco.
6 Winny uit Monacovrouwen
SBS Belgium Winny uit Monacovrouwen

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Delrue

    Mooi mens van binnen en buiten!

  • Danielle Gryson

    Ik schrik van de vele negatieve reacties! Wat ze doet aan haar uiterlijk gaat niemand aan. Winny is echt een schat van een vrouw met een gouden hart. Ze is lief en hartelijk en ze is totaal niet verwaand.

Lees meer