De organisatie van de McBride-Run met burgemeester Emmily Talpe en Poperings schepen Marjan Chapelle.
Hughes Vanhoucke De organisatie van de McBride-Run met burgemeester Emmily Talpe en Poperings schepen Marjan Chapelle.

Zestiende editie McBride-Run: “Vlaanderens mooiste halve marathon !”

Op zondag 2 juni wordt voor de zestiende keer van Ieper naar Poperinge de Mcbride-Run gelopen. Volgens de organisatoren de mooiste halve marathon van Vlaanderen. 

“Het was Mike Handley van de McBride-groep die ooit met het idee kwam een groot evenement te sponsoren in onze regio. Dit vooral om naambekendheid te krijgen, want niet lang daarvoor was de toen zeer bekende fabriek Yplon door een Engelse groep overgenomen en omgedoopt tot McBride”, zegt coördinator Ives Goudeseune. “Ze kwamen terecht bij de plaatselijke atletiekclub Flac kernen Ieper en Poperinge en plannen werden gesmeed. Een werkgroep werd opgericht die de 1ste editie van de McBride-Run organiseerde. Men kon toen op zo’n 300 lopers rekenen. Ondertussen zijn we in de aanloop voor de 16de editie van de McBride-Run, die de voorbije jaren uitgroeide tot een sportieve uitdaging voor vele sportievelingen uit diverse hoeken van ons land en ver daar buiten. Dit jaar verwachten wij 1.200 deelnemers.”

Naast de halve marathon wordt een mini-McBride 7km-loop ingericht. “Hardlopers, recreanten of start to runners, aangesloten of niet, iedereen kan en mag meelopen, vanaf de leeftijd van 13 jaar bij de mini-McBride-Run en vanaf 18 jaar aan de halve marathon.”

Het traject van de halve marathon is precies 21,095 km en volgens IAAF normen afgemeten. Er is een kilometeraanduiding met vier verfrissingsposten en gekoelde drank aan de aankomst. De elektronische tijdsopname met veterchip geeft een juiste en snelle tijdsregistratie weer. Met start op de Grote Markt te Ieper en finish op Grote Markt te Poperinge. “Een schitterend parcours, overwegend vlak en verkeersvrij”, aldus nog de coördinator. Voor de start is er een live beiaardconcert van stadsbeiaardier Ludo Geloen. Per deelnemer gaat 2 euro naar de vzw WA die projecten in Ghana steunt. Meer info via http://mcbride-run.flac.be/

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer