Baert Marc

“Stem in met de scheiding of ik dood u”

Een man uit Merchtem riskeert 10 maanden cel met uitstel voor partnergeweld en belaging. De man wilde scheiden maar zijn vrouw wilde dit enkel doen aan haar voorwaarden.

De twee hadden sinds 2015 een relatie maar het boterde al even niet meer tussen hen. In de nacht van 11 op 12 juli kwam het tot een uitbarsting. Na de zoveelste discussie over de scheiding waar hij zo naar verlangde greep hij haar bij de keel en sloeg haar op het hoofd. “Stem in met de scheiding of ik dood u”, beet hij haar bovendien toe. Hierna bleef de man haar berichten sturen. Meer kwantiteit dan kwaliteit bovendien. Via Whatsapp stuurde hij haar 420 berichten. Daarnaast gebruikte hij ook facebook, mails en sms’en om zijn punt duidelijk te maken. “Zelfs gisteren nog stuurde hij mij berichten”, voegde het slachtoffer eraan toe. “Als hij zo doorgaat, belandt hij in de cel”, aldus het parket, dat daarom een celstraf van 10 maanden met uitstel vorderde. Zelf ontkende hij alles. “Het is een schande. Zij is ziek en het probleem, niet ik. Nooit heb ik haar geslagen. Pure leugens!” Uitspraak op 6 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer