Ronny De Coster

Flitsmarathon in politiezone AMOW: 1 bestuurder op 4 reed te snel

De politie van de zone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) controleerde tijdens een grootse flitsmarathon de snelheid van 2.342 bestuurders. Resultaat: 1 bestuurder op 4 reed sneller dan toegelaten.

De flitsmarathon vond plaats in het weekend van 3 en 4 april. De bemande camera stond opgesteld in onder meer de Limburg Stirumlaan in Wemmel, de Bergestraat in Asse, de Droeshoutstraat in Opwijk, de Heirbaan en de Windberg in Merchtem. Ook de Klei (Opwijk), Eeksken (Opwijk), de Edingsesteenweg (Asse) de August De Boeckstraat (Merchtem) en de Windberg (Wemmel) werden wagens geflitst.

Van de 2.342 gecontroleerde bestuurders, kregen er 578 een proces-verbaal toegestuurd.

In de Klei reden 72 van de 215 bestuurders te snel. Hier werd ook de hoogste snelheid gemeten: een bestuurder haalde er 105 kilometer per uur terwijl de toegelaten snelheid er 50 kilometer per uur bedraagt. Ook in het Eeksken in Opwijk reden 82 van de 179 gecontroleerde bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 89 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten.

Samen met de bemande controles werden ook de onbemande camera’s ingeschakeld tijdens de flitsmarathon. De flitspaal langs de Gentsesteenweg (N9) in Asse-ter-Heide controleerde de snelheid van 9.015 wagens. 98 bestuurders mogen zich aan een snelheidsboete verwachten. Op de Pontbeek in Zellik werden 14.251 wagens gecontroleerd. Hier reden er 36 te snel.

De flitsmarathon wordt in de herfst nog eens herhaald.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer