Wemmel doet mee aan 'De fietstest'
rv Wemmel doet mee aan 'De fietstest'

Gemeentepersoneel doet mee aan ‘De fietstest’

Het gemeente- en OCMW-bestuur stapt van 9 tot 26 september mee in het project ‘De fietstest’ van de provincie Vlaams-Brabant. Het personeel kan gedurende deze drie weken een elektrische fiets, plooifiets of bakfiets testen.

“We willen hiermee als bestuur de overstap van auto naar fiets vergemakkelijken voor woon-werkverkeer”, klinkt het bij het gemeentebestuur. Als het personeel het fietstest-project positief ervaart, gaat Wemmel een eventuele groepsaankoop van elektrische fietsen onderzoeken.

Het bestuur wil haar ecologische voetafdruk verkleinen en haar personeel ook sensibiliseren over de mogelijkheden van milieubewuste mobiliteit. Dit gebeurt al bij de jaarlijkse ‘Car free day’ waar het personeel aangespoord wordt om zo milieubewust naar het werk te komen (fiets, openbaar vervoer, carpoolen,…). Vorig jaar kreeg de collega die in 2018 het meeste kilometers heeft afgelegd met de fiets een W-pas (gemeentelijke cadeaucheque ter ondersteuning van lokale handelaars).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer