Baert Marc

Man door het lint bij bezoek van deurwaarder

Een 58-jarige man uit Merchtem riskeert 8 maanden cel voor geweld tegen een politieagent. Deze begeleidde een gerechtsdeurwaarder die de inboedel van de man kwam opschrijven.

Op 23 januari kwam de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op een aantal goederen van de man. De man kwam echter , ook na herhaaldelijk aanbellen, niet opendoen. Hierop werd een slotenmaker opgebeld. Net op het moment dat hij de deur wilde openmaken deed de bewoner dan toch de voordeur open. Uitzinnig van woede ging hij eerst neus aan neus staan met de agent die de deurwaarder begeleidde om hem vervolgens enkele vuistslagen in het gezicht te geven. “Meneer heeft al verschillende veroordelingen, ook voor slagen en verwondingen. Hij heeft geen enkel respect voor andermans fysieke integriteit”, aldus het parket. De man kwam zichzelf verdedigen voor de rechter. “Ik deed de deur niet open omdat ik niet opgeruimd had. Ik geneerde me hierover een beetje. Uiteindelijk besloot ik dan toch maar open te doen. Slagen uitgedeeld? Die agent aan mij, net omgekeerd! Zo is het trouwens altijd.” Uitspraak op 7 mei. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer