Baert Marc

Man vertikt het om open te doen als gerechtsdeurwaarder aan zijn deur staat “omdat hij niet had opgeruimd” en gaat daarna agent te lijf

Een 58-jarige man uit Merchtem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van  8 maanden voor geweld tegen een politieagent. Die begeleidde een gerechtsdeurwaarder die de inboedel van de man kwam opschrijven.

Op 23 januari kwam de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op een aantal goederen van de man. Deze laatste vertikte het echter, ook na herhaaldelijk bellen, om open te doen. Hierop werd een slotenmaker gebeld. Net op het moment dat die de deur wilde openmaken, stond hij oog in oog met de man. Uitzinnig van woede ging hij eerst neus aan neus staan met de agent die de deurwaarder begeleidde, om hem vervolgens enkele vuistslagen in het gezicht te geven. De man kwam zich vorige maand zelf verdedigen voor de rechter. “Ik deed de deur niet open omdat ik niet opgeruimd had. Ik geneerde me een beetje. Uiteindelijk besloot ik dan toch maar open te doen. Slagen uitgedeeld? Die agent aan mij, net omgekeerd! Zo is het trouwens altijd.” De rechter lachte deze uitleg weg. “Meneer, u blijft maar vasthouden aan uw grote gelijk. Heel de wereld is tegen u en u doet nooit iets mis. Misschien moet u eens hulp gaan zoeken”, klonk het. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer