De feiten gebeurden aan de Groeneweg in Grembergen.
Google Maps De feiten gebeurden aan de Groeneweg in Grembergen.

Man weigert identiteitskaart af te geven en wordt agressief: Eén agent gebeten, andere gewond aan knie en handen

Een agressieve man heeft zaterdagnamiddag aan de Groeneweg in Grembergen ter hoogte van jeugdhuis De Snuffel een agent gebeten en aangevallen nadat hij weigerde zijn identiteitskaart af te geven aan de politie. De man woont in de straat, maar mocht er volgens de regels niet in omdat op dat moment de loopwedstrijd Dwars door Grembergen aan de gang was. 

De feiten gebeurden omstreeks 14.00 uur zaterdagmiddag. Aan de Groeneweg stonden enkele agenten die hem meedeelden dat hij niet mocht doorrijden. De man bleef volhouden dat hij er woonde en dat hij door moest gelaten worden. De man weigerde weg te gaan en na 45 minuten vroeg de politie zijn identiteitskaart op. De man weigerde de kaart af te geven en werd agressief. Enkele minuten later beet hij ook een agent. Een andere agent raakte gewond aan de knie en aan zijn handen. De politie kon hem uiteindelijk overmeesteren en oppakken.

“Zonder reden”

Op sociale media valt de man de politie aan en beweert hij dat de agenten hem zonder reden geslagen hebben. Korpschef Patrick Feys springt in de bres voor zijn agenten. “Een agent heeft een bijtwonde en moet zes maanden wachten om zeker te zijn dat hij geen ziekte krijgt”, zegt Feys. “Een andere moest ook verzorgd worden. Ik ben het beu dat onze mensen aangevallen worden terwijl ze gewoon hun werk doen. We zullen verder kijken welke stappen we kunnen ondernemen", besluit de korpschef. 

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert DE REU

    Jim Baker, hartelijk dank voor je duidelijke uitleg, ben 68 jaar en zo zie ja maar men kan altijd nog wat bijleren. Groetjes Robert.

  • Gunter Verleyen

    Je volgt gewoon de orders op van de agenten (die ook hun orders hebben van hun oversten) en dan is er verder niets aan de hand, dergelijke wedstrijd is aangekondigd, je parkeert even je wagen op een andere plaats en na de wedstrijd als de straat vrij is ga je hem terughalen, zo simpel is dat!

Lees meer