Kevin D.C. in de rechtbank.
Baert Marc Kevin D.C. in de rechtbank.

Na tien jaar voor doodslag, nu ook zes maanden voor partnergeweld

Kevin D.C. (36) uit Merchtem heeft een celstraf van zes maanden met uitstel gekregen voor partnergeweld.

Een getuige had gezien hoe D.C. drie jaar geleden zijn vriendin op straat enkele trappen gaf tijdens een zware ruzie. "We waren beiden zeer kwaad en ik heb inderdaad uit woede op de grond gestampt", klonk het. "Maar ik heb haar nooit geraakt." Zijn vriendin herinnerde zich niet veel van het incident.

"Drugs- en alcoholgebruik is een constante bij de beklaagde", aldus het parket. "Daarom vragen we dat hij zich laat behandelen en een cursus agressiebeheersing volgt." Daar had de rechter wel oren naar, gekoppeld aan een celstraf van zes maanden met uitstel.

D.C. werd begin september nog veroordeeld tot tien jaar cel voor de dood van Frederik Heyvaert uit Malderen. Een ongeluk, beweert hij zelf. Naar eigen zeggen wilde hij zijn vuurwapen tonen aan Heyvaert, maar wist hij niet dat er nog een kogel in zat. Er werd een schot gelost en Heyvaert werd dodelijk geraakt. Hoewel D.C. geen enkel motief had, werd hij toch veroordeeld voor doodslag. Tegen die uitspraak ging hij in beroep, maar het is nog niet bekend wanneer die zaak behandeld zal worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer