De brandweer spuit het vetzuur van het wegdek met warme hogedrukspuiten.
Brandweer Zone Centrum De brandweer spuit het vetzuur van het wegdek met warme hogedrukspuiten.

Afspuiten van glad vetzuur is (bijna) gelukt

Er is een einde in zicht voor de opruimingswerken nadat een vrachtwagen gisterenochtend op het traject langs de R4 van Zelzate naar Merelbeke zijn lading vetzuur verloor. Op de meeste plaatsen ziet het ernaar uit dat het afspuiten gewerkt heeft, maar op twee plaatsen moest het asfalt afgefreesd worden.

Een vrachtwagen die van Zelzate naar de oprit van de E40 in Merelbeke reed via de Kennedylaan en de R4 heeft vrijdagochtend vetzuur gelekt. Het gladde goedje drong op verschillende plaatsen in de poriën van het asfalt in en bleek moeilijk te verwijderen. Vooral voor motorrijders zorgde dat voor een gevaarlijke situatie. Meerdere motards gleden uit en vielen in de politiezone Regio Puyenbroeck, gelukkig zonder ernstige verwondingen. De hulpdiensten zetten waar nodig een rijstrook af.

De brandweer probeerde het vetzuur op te ruimen, eerst met warm water en hogedrukspuiten, dan met heet water en een chemisch product. De werken gingen tot de late avond door. “Op twee plaatsen was het onbegonnen werk”, klinkt het bij de brandweer. “Daar heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het asfalt afgefreesd. Het gaat om een stuk op de R4 ter hoogte van Euro Silo en een stuk aan de oprit naar de E40 in Merelbeke.”

Vandaag bekijkt de brandweer in samenwerking met het AWV of de grip voldoende is op de plaatsen waar het wegdek gereinigd werd. “De eerste resultaten zijn positief. In de loop van de dag zullen de goed gereinigde plekken worden opengesteld. Daarover beslist het AWV”, aldus de brandweer.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jonathan Struyf

    En door de goede samenwerking met de firma vereecke cleaning

Lees meer