2 Het Mengal Ensemble
RV Het Mengal Ensemble

Alpenhoorns blazen Merelbeke wakker tijdens tweedaagse kunsthappening

Het Mengal Ensemble blaast op zondag 28 april de Merelbeekse wijk Flora wakker. Op het dak van het oude postkantoor in de Van Goethemstraat brengen ze op uitnodiging van kunstenaar Nicolas Leus een ‘roep van de alpenhoorns’. Nadien geven ze een concert op het straatterras van het postgebouw. Dit kadert in het 2-daagse kunstevenement ‘PostXHappening - Spelen met Flora’ op zaterdag 27 en zondag 28 april.

Het Mengal Ensemble is een gezelschap van gereputeerde hoornisten. Op vraag van kunstenaar Nicolas Leus komen zij met drie alpenhoorns naar Merelbeke. Deze meterslange blaasinstrumenten uit het Alpengebergte laten ze om 10 uur vanop het dakterras van het voormalig postkantoor in de Van Goethemstraat weerklinken tot ver buiten de wijk. Kunstenaar Nicolas Leus bracht een heel jaar de wijk Flora in beeld en in kaart, bezocht en onderzocht hij haar in al haar facetten, ging hij in gesprek met passanten en bewoners.

2 Het Mengal Ensemble
RV Het Mengal Ensemble

Nicolas Leus en een heel aantal andere kunstenaars uit diverse disciplines presenteren er vanaf zaterdag werken die steeds in meer of mindere mate over Flora gaan. Naast een doorlopende tentoonstelling staan er concerten, performances, een gidsbeurt, een filmvoorstelling en een lezing op het programma. Nicolas Leus zelf omschrijft de happening als “een waadruim gevuld met woorden, beelden, klanken, smaken en witruimte dat ontstaan is vanuit een eerder poëtische dan wetenschappelijke kruising van mijn talloze interesses met alles wat ik in Flora aantrof”. Het gedetailleerd programma vind je terug op www.postx.be/spelen-met-flora.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer