2 De cheque voor Hachiko werd overhandigd.
Egbert Lachaert De cheque voor Hachiko werd overhandigd.

Benefiet Egbert Lachaert levert 3.000 euro voor goeie doelen op

Voor het zesde jaar op rij ontvangen drie lokale goede doelen in Merelbeke een cheque van het Benefietteam Egbert Lachaert. Christophorus, De Spinkhaantjes en Hachiko kregen elk 1.000 euro.

Eind april ging het jaarlijks Benefiet Egbert Lachaert door in de Gemeentehallen in Merelbeke. “Dankzij ons sterk benefietteam van vrijwilligers en een goede opkomst op onze benefiet kunnen we 3.000 euro schenken aan drie Merelbeekse goede doelen. Ik ben bijzonder blij deze drie verenigingen elk 1.000 euro te kunnen schenken om hun werking te ondersteunen en hun dat noodzakelijk duwtje in de rug te kunnen geven”, zegt schepen, parlementair en organisator Egbert Lachaert.

De drie gelukkigen zijn: Christoforus, een sociaal-therapeutische woon- en werkgemeenschap voor mensen met een beperking in Munte, de Sprinkhaantjes, dat zich inzet om sportactiviteiten aan te bieden voor kinderen met een beperking en Hachiko vzw, die sedert jaren vanuit Merelbeke begeleidingshonden opleidt voor mensen met een beperking en die dit weekend haar 25 jarig bestaan vierde.

2 Cheque benefiet voor Christophorus.
Egbert Lachaert Cheque benefiet voor Christophorus.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer