2 De vrachtwagen belandde op z'n zij.
Jeroen Desmecht De vrachtwagen belandde op z'n zij.

Betonblok doorboort cabine, trucker als bij wonder slechts lichtgewond: R4 in Merelbeke nog zeker twee uur afgesloten

Aan de verkeerswisselaar waar de R4 en de E40 samenkomen in Merelbeke is woensdagavond een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur raakte als bij wonder heelhuids uit z'n voertuig en liep enkel lichte verwondingen op. 

Het ongeval gebeurde aan de verkeerswisselaar waar de E40 overgaat in de R4. Richting Melle belandde een vrachtwagen op de betonblokken langs de rijbaan. Hierdoor werd de cabine deels doorboord. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de man al uit zijn voertuig geraakt. Of hij dat op eigen krachten deed of met hulp van omstanders, is voorlopig onduidelijk. 

Het stuk R4 in Merelbeke is door het ongeval afgezet. Je kan er via de E40 - zowel in de richting van Brussel als in de richting van Oostende - dan ook niet meer oprijden. Ook in de tegengestelde richting - om de E40 op te rijden - ontstond een kijkfile. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet geweten. De federale politie meldt dat het nog zeker twee uur zal duren voor de vrachtwagen is getakeld. 

2
Erik De Troyer

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carine debosscher

    Te traag gereden waarschijnlijk.

Lees meer