Goe Bezig Prijs voor Merelbeke Flora.
RV Goe Bezig Prijs voor Merelbeke Flora.

Bewonersplatform Flora wint GoeBezig-prijs 2019

Bewonersplatform Flora uit Merelbeke heeft de GoeBezig-prijs 2019 gewonnen voor haar inspanningen om het lokale draagvlak te verruimen en te versterken. De jaarlijkse prijzen zijn een initiatief van de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw.

De vakjury loofde het bewonersplatform om haar haast professionele vrijwilligerswerking en de vele inspanningen die zij levert om een toegankelijke en heldere communicatie te voeren met alle bewoners van Flora. “Zowel de ‘straatonderzoeken’ als de ‘Tour de Flora’ zijn schoolvoorbeelden hoe een bewonersplatform zeer actief het contact zoekt met de bewoners om hun vragen, bemerkingen en dromen te kennen”, aldus de jury. “Het blijft niet enkel bij het verzamelen van al deze bekommernissen en wensen, maar bewoners met ideeën en goesting worden actief uitgedaagd om mee de schouders onder een leefbaar Flora te zetten en ook om te zetten in zichtbare realisaties. Het bewonersplatform is de spreekbuis bij uitstek om het lokaal bestuur aan te porren werk te maken van een leefbaarder Flora”.

“Wij waarderen haar werk, samen met het werk van de andere bewonersplatforms die evengoed een pluim verdienen voor de constructieve samenwerking met de gemeente”, zegt schepen Egbert Lachaert, bevoegd voor participatie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer