4
Jeroen Desmecht

Brandweer druk in de weer door felle windstoten: “Van de ene oproep naar de andere crossen”

Brandweerlui in en rond het Gentse zijn momenteel drukbezet door het weer. Hevige windstoten zorgen voor veel loshangende takken. “We zijn al heel de voormiddag op pad, maar een wachtrij is er gelukkig niet.”

Het gaat vooral om overhangende takken, die een gevaar vormen voor weggebruikers en of woningen. “Het is crossen van de ene oproep naar de andere, maar voorlopig kunnen we het nog bolwerken", klinkt het. 

4
Jeroen Desmecht

Onder andere in De Gentstraat in Oostakker was één rijstrook deels afgezet, omdat enkele zware takken op de rijbaan dreigden vallen. Ook in de Watermuntweg (Merelbeke) en langs de Warmoezeniersweg (Gent), ter hoogte van de schaatspiste, was de brandweer deze voormiddag druk in de weer. 

Verder zorgde het weer naast de Sint-Annakerk voor lichte schade. Een boom belandde daar op een afsluiting. De brandweer had de handen dan ook vol met de takken veilig naar beneden te brengen. 

4
Jeroen Desmecht

Een alerte lezer stuurde dan weer onderstaande foto op uit Mariakerke. Een boom belandde daar - dichtbij Mariakerkebrug - dwars over voetpad, fietspad én één rijstrook. 

4 De boom dwarste de weg.
Patje Cosyn De boom dwarste de weg.

Korte brand in burgerbar Ketchup 

Brandweerzone centrum moest zaterdagmiddag ook even uitrukken naar burgerbar Ketchup in Gent, niet ver van de Veldstraat. Daar zorgde een frietketel voor een brand, maar die was gelukkig snel onder controle. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk Van den bosch

    Vrijwilligers doen dat ook voor veel minder en veel langer zonder morren

Lees meer