In de 'inleefmobiel' maken kinderen en jongeren kennis met het alledaagse leven in Afrika
Didier Verbaere In de 'inleefmobiel' maken kinderen en jongeren kennis met het alledaagse leven in Afrika

Een blik op Afrika op de speelplaatsen van Merelbeke

De gemeente Merelbeke heeft een scheepscontainer omgebouwd en aangekleed tot een leslkokaal boordevol Afrikaans lesmateriaal. Deze ‘inleefmobiel’ zal elk schooljaar  op de verschillende speelplaatsen van de kleuter, lagere en middelbare scholen worden geplaatst. Er werden op maat gemaakte les pakketten uitgewerkt waarbij telkens wordt gestart met verhalen van leeftijdsgenoten uit Toucountouna. Sinds 2014 heeft Merelbeke een stedenband met de West-Afrikaanse stad in Benin. Het nieuwe project “Bonjour Benin” laat nu ook de jongste inwoners kennis maken met Afrika. 

Kleuters maken kennis met ‘D’eau’ en haar familie en leren meer over water. In het vierde leerjaar gaan kinderen aan de slag met duurzame energie en leren ze een klein zonnepaneel in elkaar knutselen. In het zesde leerjaar komen kinderen meer te weten over duurzame kledij. Voor elk studiejaar werd er een aparte educatieve koffer uitgewerkt. 

“De leerlingen zullen via de ingerichte scheepscontainer op hun speelplaats de wereld rondom hen beter leren kennen zodat ze op een objectieve manier naar de dingen kunnen kijken en hun horizon kunnen verruimen. Bonjour Benin brengt hen op een positieve, laagdrempelige manier in contact met de leefwereld van leeftijdsgenoten in een ontwikkelingsland”, legt schepen Bertrand Vrijens (sp.a) uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer