4 Nic De Meulemeester van het VOC Merelbeke verzorgt een eekhoorn in de couveuse.
Wannes Nimmegeers Nic De Meulemeester van het VOC Merelbeke verzorgt een eekhoorn in de couveuse.

Op krachten komen bij 35 graden: gewonde eekhoorn krijgt verzorging in afgedankte couveuse UZ Gent

Het Universitair Ziekenhuis van Gent heeft drie afgedankte couveuses geschonken aan het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) in Merelbeke. Voordien werden premature baby’s gered in de warme couveuses, vandaag zijn ze een warm nest voor gewonde en verzwakte jonge dieren.

4
Wannes Nimmegeers

De couveuses van het UZ werken nog prima, maar niet meer voor volgens de strenge normen om er baby’s in te leggen. Maar voor het warm houden van een gewond eekhoornjong, een kleine egel, kuikens en vogeljongen en  jonge vleermuizen voldoen ze uitstekend.  

“In de lente worden tot dertig jonge dieren per dag binnengebracht en die hebben baat bij een warme omgeving”, zegt Nic De Meulemeester, verantwoordelijke van het VOC. Voortaan kunnen ze gevoerd en verzorgd worden in een warme omgeving van zo’n 35 graden Celsius. Het asiel werkt met beperkte middelen en vrijwilligers en is sterk afhankelijk van giften. Dankzij het UZ kan het opvangcentrum zijn gasten nu nog beter verzorgen.Voordien werden de dieren warm gehouden met warmtehokken, warmtelampen, warmtematten, ziekenkooien en varkenslampen. Dat jaagt het asiel serieus op kosten met een elektriciteitsrekening tot 6.000 euro per jaar. 

“Eveline, één van de dochters van vrijwilligster Christine, is adjunct op een afdeling van de dienst neonathologie van het UZ. We hebben een aanvraag tot schenking gericht aan het UZ en zo mochten we deze mooie gift in ontvangst nemen", besluit Nic. . 

4
Wannes Nimmegeers
4
Wannes Nimmegeers

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Van Damme Marleen

    Mooi gebaar..en goed werk!!

Lees meer