Ondersteunend beeld: verkeersagressie.
ThinkStock Ondersteunend beeld: verkeersagressie.

Parket vraagt werkstraf voor Merelbekenaar na verkeersagressie: “Onze zelfverklaarde flik”

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf en een boete gevorderd voor een Merelbekenaar na zware feiten van verkeersagressie. De man ging niet akkoord met het rijgedrag van een voorbijrijdende automobilist en besloot het heft in eigen handen te nemen.

Naar eigen zeggen kwam het tot een discussie nadat de bestuurder van de wagen te veel lawaai maakte. Volgens het Openbaar Ministerie sprak de beklaagde het slachtoffer daar op een agressieve toon over aan, en begon hij op de wagen te slaan. Toen die vervolgens op de vlucht sloeg, zette de beklaagde de achtervolging in. Hij sprong in zijn auto, reed het slachtoffer klem en sloeg hem meermaals in het gezicht. “Een zelfverklaarde agent”, sneert rechter Peter Coppens de beklaagde toe. “En u had dan zelf nog eens te veel gedronken? Da’s durven.”

“In totaal reed hij hem een drietal keer klem, met alle gevolgen vandien”, zegt het parket. “Hij sloeg hem onder andere in het gezicht, waarbij ook de bril van het slachtoffer sneuvelde. Ook aan zijn schouder en zijn benen raakte hij gewond toen de beklaagde de deur tegen hem dicht gooide. Meneer zegt dat hij handelde in naam van de verkeersveiligheid, maar blaast wél zelf positief. Bovendien heeft hij al drie voorgaande veroordelingen bij de politierechter.”

Het parket vordert een werkstraf en een boete van 400 euro. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 500 euro. Vonnis op 25 april.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer