2 De Driehoekstraat werd zwaar getroffen
Peter Vanderveken De Driehoekstraat werd zwaar getroffen

Driehoekstraat lijkt wel kolkende rivier na wolkbreuk boven Ekeren

Omstreeks 18 uur werd het centrum van Ekeren getroffen door een wolkbreuk. Verschillende straten, waaronder de Driehoekstraat, kwamen blank te staan. Ook aanpalende straten, in het centrum van Ekeren, hadden af te rekenen met wateroverlast. Ook de wijk Ekeren-Donk kreeg heel wat water over zich heen. Dat was vooral te merken op de Kapelsesteenweg en de Veltwijcklaan. De brandweer werd opgeroepen om een tiental kelders opnieuw droog te maken.

Kapellen

In Kapellen  werd in de vooravond het gemeentelijk rampenplan in werking gesteld. Het centrum stond blank maar dat kon de brandweer verhelpen door de rioolmonden te zuiveren. De grootste problemen situeerden zich in Putte-Kapellen waar de Grensstraat volledig onder water stond en verschillende woningen kregen af te rekenen met wateroverlast.

2 De Grensstsraat in Putte-Kapellen
RV De Grensstsraat in Putte-Kapellen

Brasschaat

In Brasschaat moesten patiënten van AZ Klina, Campus Coda, door noodweer overgebracht worden naar campus KlinaAZ Klina campus Coda (Coda Hospice) werd overstroomd door het noodweer. Er waren op dat moment zeven patiënten aanwezig. Eén patiënt is samen met zijn familie naar huis. De andere zes zijn overgebracht naar campus Klina en werden daar op één afdeling opgenomen. De arts en de verpleging van Coda blijven bij hun patiënten zodat ze ook in het ziekenhuis verder voor hun patiënten kunnen zorgen. Ook de familie blijft bij hen. Ondertussen wordt campus Coda opgeruimd. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de campus terug geopend kan worden.

Stabroek

Aan 's Hertogendijk trad de beek buiten haar oevers. Ook in de Kleine Molenweg, Wilgenlaan, Berkenlaan en Waterstraat kwamen de straten blank te staan Zelfs het hoogste stuk van Stabroek, De Heuvels, kreeg af te rekenen met wateroverlast.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer