De achtervolging strandde op de E17 in Kruibeke na een ongeval in de staart van een file.
Kristof Pieters De achtervolging strandde op de E17 in Kruibeke na een ongeval in de staart van een file.

Dronken bestuurder (45) die wegvluchtte van politie en ongeval veroorzaakte op E17, blijft aangehouden

De 45-jarige bestuurder van een Jaguar die dinsdagavond wegvluchtte van de politie en op de E17 in Kruibeke een ongeval veroorzaakte, blijft aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigde het Antwerpse parket woensdag.

Gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten. Voor die inbreuken werd de dolle bestuurder van dinsdagavond opgepakt. In Antwerpen negeerde hij een rood licht waarop de politie aanmaande zich aan de kant te zetten. De bestuurder van de Jaguar negeerde dat bevel en vluchtte weg van de politie. De achtervolging werd ingezet en de verdachte reed twee agenten licht aan bij het ontwijken van een politieblokkade.

Op de E17 in Kruibeke richting Gent reed de bestuurder in op de staart van een file. Daarbij viel een lichtgewonde en kwam een einde aan de kilometerslange vlucht van de verdachte. De man werd gearresteerd en blijft nu dus aangehouden door de onderzoeksrechter. De man zat onder invloed van alcohol achter het stuur en had een kleine hoeveelheid drugs in zijn wagen. De Jaguar werd in beslag genomen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • André Van Laethem

    Het kon slechter aflopen. Stel dronkenschap en drugs gelijk aan moordpoging. Want dat is het

Lees meer