Photo News

Illegale taxichauffeur onder invloed biedt politie een ritje aan

Een illegale taxichauffeur in Antwerpen heeft een rit aangeboden aan twee agenten in burger. Bovendien reed de slimmerik onder invloed van verdovende middelen en reed hij een straat in waar hij niet in mocht. Zijn wagen en rijbewijs werden meteen ingetrokken.

Vrijdagavond heeft de dienst verkeersexpertise en -training van de lokale politie in Antwerpen een anonieme gerichte controle gehouden op een aantal populaire taxistandplaatsen in het Antwerpse district Borgerhout. Bij de controles werd een opmerkelijke vaststelling gedaan. 

Toen twee inspecteurs een controle hadden afgerond, werden ze aan de Plantin en Moretuslei spontaan aangesproken door een illegale taxibestuurder. Hij kon hen voor twintig euro een rit aanbieden naar het Centraal Station. Sterker nog, de bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen en reed flagrant door een verboden richting. 

Nadat ze hadden verteld dat ze van de politie waren, werd de wagen meteen in beslag genomen wegens het uitvoeren van een rit tegen betaling zonder houder te zijn van een taxivergunning. Gezien het druggebruik werd ook het rijbewijs van de taxichauffeur voor vijftien dagen ingetrokken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer