Illustratiebeeld
RV Illustratiebeeld

Milieuraad is nu duurzaamheidsraad

Naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen op vlak van duurzaamheid, en de eigen doelstellingen uit het meerjarenplan, heeft het Brasschaatse gemeentebestuur haar milieuraad hervormd naar een duurzaamheidsraad. Zo worden milieu, energie, afval, deelmobiliteit en klimaat één geïntegreerd geheel. 

De taak van de duurzaamheidsraad is het formuleren van gemotiveerde adviezen en het vertalen van strategische doelstellingen op maat van Brasschaat. De raad zal ook acties opzetten rond CO2-reductie en energie-efficiëntie. “Door de milieuraad te hervormen willen we meer expertise aantrekken op meer diverse en ruimere thema’s” zegt milieuschepen Myriam Van Honste (Open Vld). 

Het gemeentebestuur zoekt nog vertegenwoordiging van de milieu- en natuurverenigingen, wijkverenigingen en ook 7 externe deskundigen. Kandidaturen indienen kan via het gemeentebestuur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer