Veel weggebruikers houden zich niet aan de regels op de ovonde in het centrum van Kapellen.
Alfons Schryvers Veel weggebruikers houden zich niet aan de regels op de ovonde in het centrum van Kapellen.

Veel overtredingen op ovonde en aan station

De politiezone Noord heeft een controleactie gehouden aan de ovonde in het centrum van Kapellen en aan het station. In minder dan 2 uur tijd stelden ze 35 overtredingen vast bij voetgangers en fietsers, maar ook sms’ende autobestuurders vlogen op de bon.

Naar aanleiding van klachten over voetgangers die de Antwerpsesteenweg oversteken tussen het Kruidvat en de Vredestraat zonder gebruik te maken van de oversteekplaats, hield de politie anoniem toezicht. Ze stelde vast dat inderdaad veel voetgangers onveilig oversteken. In het verleden vond zelfs al een dodelijk ongeval met een overstekende voetganger plaats. 

Een overtreding die ook vaak werd vastgesteld, is fietsers die links afslaan vanuit de Vredestraat om vervolgens de ovonde over te steken op het zebrapad. Fietsers zijn hier nochtans verplicht om, net zoals de auto’s, rechtsaf te slaan. 

Vervolgens controleerde de politie aan het station van Kapellen op foutief afslaande bestuurders vanuit de Koolkaai. Als je uit die straat komt en de spoorweg wil oversteken, ben je verplicht om rechts af te slaan en rond het pleintje te rijden. Dezelfde gebodsborden als aan de Vredestraat gelden hier. 

Ten slotte kreeg een aantal bestuurders een pv voor gebruik van de gsm achter het stuur. In 90 procent van de gevallen ging het om sms’en.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ANNEKE JONKER

    Oké overtredingen mag zeker niet. Maar die ovonde trekt op niets. Zeer onduidelijk verkeersregels

Lees meer