6 De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
Marc De Roeck De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.

Politie-achtervolging eindigt met crash tegen brug: twee personen gearresteerd

De Antwerpse politie heeft na een lange achtervolging twee personen kunnen arresteren. Een voertuig met twee inzittenden vluchtte zaterdagavond in Nederland weg van de politie en crashte in Merksem tegen een brug. Eén verdachte probeerde nog te voet te ontkomen. De bestuurder werd gezocht en beide verdachten hadden drugs op zich.

Commotie in Merksem zaterdagavond rond tien uur. Verschillende getuigen zagen politiecombi’s voorbijrazen, een helikopter overvliegen en sommigen meenden zelfs geweerschoten gehoord te hebben. “Er is niet geschoten”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. “Onze diensten hebben ingepikt op een achtervolging die wellicht in Nederland al startte. Over de context daarvan kunnen we nog niet in detail gaan.”

“Het verdachte voertuig verliet in onze zone de snelweg en scheurde met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur over de Bredabaan in Merksem richting het districtshuis. Via kleine straatjes ging de achtervolging richting de zogenoemde Brug van den Azijn. De bestuurder reed meermaals over voet- en fietspaden en bracht verschillende weggebruikers in gevaar. Na gevaarlijk door verschillende straten rond het Dokske te rijden is het voertuig tegen een brugpijler aan de fietsersbrug aan de Vaartkaai gereden.”

“Eén van de verdachten (22) probeerde nog te voet te gaan lopen op de Bredabaan maar die werd snel gepakt door de ploegen in bijstand van de politiezone Schoten. De andere verdachte (27) werd gearresteerd waar het voertuig crashte.”

Beide verdachten hadden gebruikershoeveelheden drugs op zich. De bestuurder was onder invloed tijdens het rijden en had een bevel tot gevangenneming op zijn naam staan. Wellicht koos hij daarom de vlucht van de politie.

6
Marc De Roeck
6
Marc De Roeck
6 De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
rv De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
6
rv
6
rv

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Van Cleempoel

    Was niet om 22 u ,maar rond 18 u dat helikopter al boven bredabaan hing.Zullen al terug vrij zijn.Wel met leven van burgers gespeeld. Maar ja,er waren geen doden dat zijn al" verzachtende omstandigheden."

  • Erwin Schauvliege

    Waarom moet de politie nog mensen oppakken als een rechter of wie dan ook ze daarna terug vrij laat ?

Lees meer