6 De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
Marc De Roeck De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.

Politie-achtervolging eindigt met crash tegen brug: twee personen gearresteerd

De Antwerpse politie heeft na een lange achtervolging twee personen kunnen arresteren. Een voertuig met twee inzittenden vluchtte zaterdagavond in Nederland weg van de politie en crashte in Merksem tegen een brug. Eén verdachte probeerde nog te voet te ontkomen. De bestuurder werd gezocht en beide verdachten hadden drugs op zich.

Commotie in Merksem zaterdagavond rond tien uur. Verschillende getuigen zagen politiecombi’s voorbijrazen, een helikopter overvliegen en sommigen meenden zelfs geweerschoten gehoord te hebben. “Er is niet geschoten”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. “Onze diensten hebben ingepikt op een achtervolging die wellicht in Nederland al startte. Over de context daarvan kunnen we nog niet in detail gaan.”

“Het verdachte voertuig verliet in onze zone de snelweg en scheurde met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur over de Bredabaan in Merksem richting het districtshuis. Via kleine straatjes ging de achtervolging richting de zogenoemde Brug van den Azijn. De bestuurder reed meermaals over voet- en fietspaden en bracht verschillende weggebruikers in gevaar. Na gevaarlijk door verschillende straten rond het Dokske te rijden is het voertuig tegen een brugpijler aan de fietsersbrug aan de Vaartkaai gereden.”

“Eén van de verdachten (22) probeerde nog te voet te gaan lopen op de Bredabaan maar die werd snel gepakt door de ploegen in bijstand van de politiezone Schoten. De andere verdachte (27) werd gearresteerd waar het voertuig crashte.”

Beide verdachten hadden gebruikershoeveelheden drugs op zich. De bestuurder was onder invloed tijdens het rijden en had een bevel tot gevangenneming op zijn naam staan. Wellicht koos hij daarom de vlucht van de politie.

6
Marc De Roeck
6
Marc De Roeck
6 De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
rv De achtervolging strandde tegen de fietsersbrug aan de Vaartkaai in Merksem.
6
rv
6
rv

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer