Street art op de gevel van de Merksemse bib
Laenen Street art op de gevel van de Merksemse bib

Vier kilometer wandelen langs Merksemse streetart

Sinds enkele jaren sieren steeds meer graffitikunstwerken de gevels van huizen en bedrijven in Merksem. Om die aan iedereen te tonen, stippelde het district in samenwerking met Street Art Cities een wandeling uit van zo een 4 kilometer.

Wandelaars kunnen zich door de Antwerp Museum App laten begeleiden langs 16 kunstwerken. Via filmpjes, quizzen, schuifpuzzels, geluidsfragmenten en meer krijgen ze info over de Merksemse streetart. Op zaterdag 15 juni wordt de nieuwe wandelroute officieel gelanceerd. Voor wie zich liever niet digitaal laat begeleiden, is er een papieren kaartversie. 

Afgelopen najaar konden de Merksemnaren ook een ontwerp indienen om nutskasten mee te bekleden. Het gaat om kasten in de wijken rond het Sint-Franciscusplein en het Kroonplein. De winnaars zijn bekend en de kasten zijn inmiddels allemaal bestickerd met hun ontwerpen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer