Archiefbeeld: Veel volk op het terras van brasserie De Kolonie.
Ton Wiggenraad Archiefbeeld: Veel volk op het terras van brasserie De Kolonie.

Brasserie De Kolonie gesloten na faillissement (maar nieuwe uitbater start normaal gezien op 1 juni)

De ondernemingsrechtbank heeft dinsdag de zaakvoerder van brasserie/hotel De Kolonie failliet verklaard. De gemeente is wel volop in de weer om tegen 1 juni een nieuwe uitbater in de zaak te krijgen. De horecazaak blijft heel mei gesloten, maar het bezoekerscentrum zal opengehouden worden door vrijwilligers van het VVV. De horecazaak op de Markt - ook eigendom van de gemeente - is ondertussen wel weer open. 

De brasserie en de gastenkamers op de Kolonie hebben voorlopig nog niet echt het verhoopte succes gehad. Samen met het bezoekerscentrum openden die in de zomer van 2017. Groep Corsendonk nam toen de uitbating op zich, maar gaf er in 2018 al de brui aan. De gemeente vond snel een nieuwe uitbater, maar begin dit jaar al werd beslist om de samenwerking stop te zetten. Dinsdag werden de zaakvoerders ook failliet verklaard waardoor de horecazaak gesloten is. 

Vijf kandidaten

Maar er is wel een oplossing in de maak. “We hadden de concessie opnieuw open geschreven en er daagden uiteindelijk vijf kandidaten op”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “Die gesprekken zijn gevoerd en we moeten het nog aftoetsen met de provincie. Normaal gezien beslissen we op het schepencollege van vrijdag wie de uitbating mag gaan doen. Hopelijk zijn we dan echt vertrokken voor een succesverhaal.”

De bedoeling is dat de nieuwe uitbater de deuren opent op 1 juni. Tot die tijd zal de brasserie gesloten blijven. “Het bezoekerscentrum zullen we wel openstellen”, zegt Wilrycx. “Dat zal opengehouden worden door vrijwilligers van het VVV. Daarvoor zijn we hen dankbaar.”

Ook voor horecazaak in het gemeenschapscentrum van Merksplas is er ondertussen goed nieuws. De nieuwe uitbater opende daar op 1 mei de deuren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer