De brasserie toen ze nog open was onder de vorige uitbaters.
Ton Wiggenraad De brasserie toen ze nog open was onder de vorige uitbaters.

Entre Deux Côtes heropent brasserie De Kolonie

Het Geelse bedrijf ‘Entre Deux Côtes’ van Gelenaar Bert Josten heropent vanaf 1 juni de brasserie op de Kolonie van Merksplas. Er waren vijf kandidaten, maar het college hakte vrijdag de knoop door in het voordeel van Josten en zijn team.

Begin dit jaar besloot de gemeente het contract met de vorige uitbaters stop te zetten na een betalingsachterstand. Ondertussen legden de zaakvoerders zelfs de boeken neer en is de brasserie gesloten. Het bezoekerscentrum wordt open gehouden door vrijwilligers van het VVV. De zaak gaat nu terug open met Entre Deux Cotes, de cateraar die ook Bizztro in Turnhout (in D’Offiz aan de Parklaan), Lake House in Mol en de Kapelhoeve in Turnhout. Ze organiseren ook regelmatig feesten op locatie. “We geven de zaak voor zes jaar in concessie”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “Bovendien hebben ze ook al feesten mee georganiseerd in de kapel dus zijn ze toch een beetje vertrouwd met de Kolonie. We hopen dat we nu vertrokken zijn voor een lange periode.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer