Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout

Inbrekers laten zich filmen door wildcamera: tattoos doen hen de das om

Drie mannen op leeftijd riskeren celstraffen tot 18 maanden voor een reeks inbraken. Twee van hen konden op bewakingsbeelden geïdentificeerd worden door hun tattoo.

Jan V., Alois P. en Jos V.R. moesten zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor inbraken. De eerste twee hebben in de nacht van 1 op 2 augustus 2018 werkmaterialen gestolen tijdens een inbraak in Arendonk. “Op 3 augustus knipten ze opnieuw het slot van een loods in Arendonk stuk. Op een wildcamera die er hing, waren twee inbrekers te zien. Eén van hen kon geïdentificeerd worden op basis van een tatoeage op zijn been, de andere door de tatoeage op zijn arm.”

Tijdens huiszoekingen werden tal van gestolen spullen teruggevonden, onder meer goederen die bij een woninginbraak in Merksplas waren gestolen. De agenten vonden ook speed tijdens de huiszoekingen.

Verder onderzoek wees uit dat Alois P. begin oktober 2018 ook samen met Jos V.R. een inbraak pleegde bij de Baalse Hei in Turnhout. Het Openbaar Ministerie vorderde 15 maanden cel tegen Jan V. en 1 jaar cel tegen Jos V.R. Alois P. – die al negen keer eerder correctioneel werd veroordeeld – riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden.

Vonnis op 24 mei.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer