De man werd beroofd van zijn aktentas met 6,4 kg goud.
rv De man werd beroofd van zijn aktentas met 6,4 kg goud.

Koerier met 6 kg goud overvallen

Een 47-jarige Italiaanse koerier is vrijdagmiddag rond 14 uur overvallen op het Koningin Astridplein in Antweren. De man had een rugzak en een trolley bij. Ter hoogte van de bushaltes op het plein vielen minstens twee daders aan. Hij kreeg klappen en moest zijn bagage afgeven.   

Volgens goed ingelichte bronnen vervoerde de man 6,4 kg goud. Door de onzekere beurshandel is de goudprijs de jongste dagen gestegen tot zijn hoogste punt in vijf jaar. De goud-lading is ongeveer 240.000 euro waard.  De Italiaanse man was naar Antwerpen gekomen omdat goud hier te verkopen. 

Het ziet ernaar uit dat de man in de val is gelokt want blijkbaar wisten de overvallers wel dat hij een kostbare lading bij had. De  lokale recherche heeft een onderzoek geopend. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer