Maggie De Block in één van de nieuwe kamers.
Photo News Maggie De Block in één van de nieuwe kamers.

Maggie De Block opent nieuwe vleugel
van Centrum voor Illegalen

In Merksplas is donderdag de nieuwe vleugel geopend van het Centrum voor Illegalen. De vleugel biedt plaats aan 14 illegalen en vergde een investering van net geen 560.000 euro. Begin volgend jaar wordt het gesloten centrum uitgebreid met nog eens 40 plaatsen.

De nieuwe vleugel van het Centrum voor Illegalen in Merksplas telt veertien eenpersoonskamers. In de kamers zullen illegalen worden ondergebracht die extra opvolging nodig hebben, zoals zij met een criminele achtergrond. Bovenop de veertien nieuwe kamers krijgt het centrum begin 2020 nog een capaciteitsuitbreiding van 40 plaatsen.

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) zakte donderdag naar Merksplas af om de nieuwe vleugel van het Centrum voor Illegalen te bezoeken. “Deze nieuwe vleugel zorgt ervoor dat we een betere opvolging en omkadering bieden aan illegalen die extra aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld criminelen, maar er kunnen ook andere redenen zijn – zoals psychologische problemen - waarom een persoon niet kan samenleven in een groep. Dan ontstaan er soms conflicten waardoor de groep onmogelijk kan blijven functioneren”, vertelde Maggie De Block. Ook burgemeester Frank Wilrycx is tevreden. “Net als voor de strafinrichting, is er voor de uitbreiding van het centrum een groot draagvlak. Onze inwoners zijn eraan gewend en het maakt deel uit van het dagelijks leven in Merksplas. 

Bewakingscamera’s

De Regie der gebouwen heeft voor de uitbreiding de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo zijn er bewakingscamera’s en noodknoppen geplaatst. Op vlak van meubilair is er rekening gehouden met de veiligheid voor de bewoners en het personeel. Ze zijn ontworpen om vandalisme tegen te gaan. Het totale kostenplaatje voor de uitbreiding komt op 560.000 euro. De verbouwingen (112.450 euro), vandaalbestendige bedden (91.000 euro), uitbreiding van de wandelkoer (134.000 euro) en de camerabewaking (85.000 euro) waren daarvan de grootste kosten. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer