Merksplas opent negende Fietsbieb in de Kempen

De Fietsbieb heeft sinds zaterdag ook een vestiging in Merksplas in Welzijnschakel De Oversteek op de Industrieweg 3. Merksplas is daarmee de negende gemeente in de Kempen die gezinnen met kinderen op een goedkope manier van kinderfietsen wil voorzien.

In Merksplas ging zaterdag om 11 uur de negende Fietsbieb in de Kempen open. De Fietsbieb geeft gezinnen met kinderen de mogelijkheid om goedkoop een fiets te vinden voor de kinderen. Bij de Fietsbieb kun je een fiets ontlenen op maat van je kind en hoef je niet om de haverklap een nieuwe te kopen omdat die te klein geworden is voor je kind. Iedereen kan lid worden van de Fietsbieb, er worden fietsen ontleend aan kinderen tot 12 jaar.

“Lid worden kost twintig euro per jaar. Daarna kun je - na betaling van twintig euro waarborg - een fiets uitzoeken voor je kind. Je kunt een fiets ook inruilen voor een grotere wanneer je wil”, legt Josée Van Aert, een van de bezielers van de Fietsbieb in Merksplas uit. “De Fietsbieb draait op vrijwilligers, zonder hen geen Fietsbieb. Onze deur staat open voor mensen die hun oude kinderfiets van de hand willen doen, want fietsen zijn er in een Fietsbieb nooit genoeg. Iemand die zijn fiets aanbiedt, krijgt een gratis lidmaatschap voor één jaar.”

Je kunt vanaf juni terecht in de Fietsbieb van Merksplas op de eerste zaterdag van de maand tussen 9.30 en 11.30 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer