Een archiefbeeld van de organisatie van Moved to help.
Ton Wiggenraad Een archiefbeeld van de organisatie van Moved to help.

Moved To Help mikt met natuurloop Kolonie Trial Run op 2.500 bezoekers

De organisatie van van Moved to Help pakt voor de tiende editie uit met enkele nieuwigheden. Zo komt er een eerste Kolonie Trial Run. De grootste benefiethappening van de Kempen mikt op 12 mei op 2.500 bezoekers.

Rotary Turnhout organiseert al langer ieder jaar een evenement voor het goede doel, maar tot tien jaar geleden bleef dat beperkt tot een kaas- en wijnavond voor een select groepje. Voor de tiende keer wordt nu Moved to Helpgeorganiseerd. Een evenement op de Kolonie in Merksplas met tal van originele activiteiten. 

Natuurloop

“Speciaal voor deze editie organiseren we dit jaar een Kolonie Trial Run”, zegt medeorganisator Luc Vanhout. “Een natuurloop op een zachte ondergrond in het mooie kader van de Kolonie. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: de zes of de twaalf kilometer. Onze Team Challenge is dit jaar ook een groot succes, want we hadden gehoopt op veertig deelnemende ploegen maar dat zijn er ondertussen al zestig.” Daarnaast is er ook weer een groot G-sport voetbaltornooi, een groot kinderanimatiepark, een Kids Run en een foodtruckfestival.

Goede doel

De opbrengsten van de happening gaan integraal naar het goede doel zijn voor het goede doel. Dit jaar viel de keuze op vzw ’t ANtWOORD, vzw ArmenTekort, De Schakel in Beerse, Samenlevingsopbouw Energie en Woonkwaliteit Steunpunt Turnhout, vzw Sportpret en nog enkele tientallen sociale doelen. 

Alle info op www.movedtohelp.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer