Steve Bakelmans
RV, Belga Steve Bakelmans

Steve Bakelmans geeft uitleg bij moord op Julie

In het onderzoek naar de moord op Julie Van Espen (23) wordt er op dinsdagnamiddag 25 juni een reconstructie gehouden. De plaats van de feiten zal worden afgeschermd en er zal een veiligheidsperimeter worden ingesteld. De 39-jarige verdachte Steve Bakelmans, die al bekentenissen heeft afgelegd, zal op de plaats van de feiten tekst en uitleg geven over wat er gebeurd is.

Voor de reconstructie zal de politie een deel van de Vaartkaai en van de Burgemeester Gabriël Theunisbrug afschermen, en er zal een perimeter worden ingesteld zodat dit belangrijk deel van het onderzoek in alle rust en sereniteit kan verlopen. Het is mogelijk dat op bepaalde momenten de directe omgeving hinder zal ondervinden. De familie van Julie Van Espen zal in de commandowagen van de politie de reconstructie kunnen volgen. Ook hun advocaat en de advocaten van Steve Bakelmans mogen bij de reconstructie aanwezig zijn. 

Julie Van Espen verdween op 4 mei toen ze met de fiets onderweg was van haar woonplaats Schilde naar Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken. Twee dagen later werd haar lichaam tijdens een zoekactie gevonden in het Albertkanaal. Diezelfde dag werd Steve Bakelmans geïdentificeerd als verdachte en opgepakt. De man, die al eens voor verkrachting was veroordeeld en op vrije voeten was in afwachting van een tweede verkrachtingszaak waarin hij moest voorkomen, zou de studente willen verkrachten hebben en haar hebben gedood toen ze zich daar hevig tegen verzette.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Giedo Claesen

    Ik vraag mij ook af waar dat nog voor nodig is hij heeft toch al bekend. Misschien kikken die advocaten en rechters daar wel op, die eigen graag griezelfilms. Haag die vent toch gewoon op wat iedereen bij is dat zal met voldoening schenken, zo iemand verdient niet meer. En hang er nog een paar rechters bij zodat die anderen weten hoe ze recht moeten spreken.

  • François Vande Wynckel

    Ik hoop oprecht dat die kerel voor vele jaren weggestoken wordt in 't gevang. Die familie wordt toch zwaar op de proef gesteld, verschrikkelijk. Justitie moet zich herpakken, zij moeten ook luisteren naar de wil van de bevolking.

Lees meer