Burgemeester Marc Lewyllie in gesprek met de Duitse ambassadeur. Achter hen lopen onder meer de vier andere ambassadeurs.
Foto Flamand Burgemeester Marc Lewyllie in gesprek met de Duitse ambassadeur. Achter hen lopen onder meer de vier andere ambassadeurs.

Ambassadeurs wandelen voor vrede

Vijf ambassadeurs van landen die betrokken waren bij de Eerste Wereldoorlog hebben afgelopen zaterdag meegewandeld voor vrede. Ze deden dat op het traject van de Oxfam Peacewalker. Dat is een initiatief om de slachtoffers van de oorlog te herdenken. De ambassadeurs van Groot-Brittannië, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland en een Belgisch vertegenwoordiger van de 'Pool of Peace' deden dat in het kader van de herdenking van de Slag om Mesen van 7 juni 1917, nu honderd jaar geleden. Ze stapten van Wijtschate naar het 'Island of Ireland Peace Park' in Mesen. "Ik loop hier vandaag mee om de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog te herdenken, maar ook voor de hedendaagse slachtoffers van oorlogen, overal elders in de wereld", zegt de Britse ambassadeur, Alison Rose. "Ik geloof dat vrede mogelijk is, maar vrede is hard werken. We moeten allemaal samenwerken om dat te bekomen." (CMW)

Lees meer