4 Het nieuwe schepencollege met (vlnr) Kim Develter, burgemeester Evrard, Maïté Hellem en Mélanie Verdru.
Eric Flamand Het nieuwe schepencollege met (vlnr) Kim Develter, burgemeester Evrard, Maïté Hellem en Mélanie Verdru.

Bevoegdheden nieuwe schepenen gekend

In Mesen heeft burgemeester Sandy Evrard (MLM) het schepencollege voorgesteld. “We hebben een bijna volledige nieuwe ploeg”, zegt de burgemeester.

Eerste schepen wordt Kim Develter (34). “Ik ben nieuw in de politiek”, zegt hij. “Maar ik was gecharmeerd door het project van onze burgemeester.” De schepen krijgt onder andere de bevoegdheden Sport, Toerisme, Onderwijs, Landbouw en Leefmilieu. 

Maité Hellem (31) is ook een nieuwkomer in de politiek, maar deed wel ervaring op als voorzitter van de jeugdraad. Maité zal zich onder andere over Cultuur, Jeugd, en Dierenwelzijn buigen. 

Derde nieuwkomer is Melanie Verdru (37), die tot nu al in de OCMW-raad zetelde. Zij neemt bevoegdheden Sociale Zaken, Huisvesting en Woonbeleid op zich. Oudgediende Patrick Florissoone blijft stadssecretaris.

“We zijn al een paar keer samen gekomen om ons als team in te werken”, zegt Sandy Evrard, die zichzelf opvolgt als burgemeester. “We gaan dan ook als een team onze stad besturen en we kijken er alvast naar uit.”

4 Schepen Kim Develter.
Eric Flamand Schepen Kim Develter.
4 Schepen Mélanie Verdru.
Eric Flamand Schepen Mélanie Verdru.
4 Schepen Maïté Hellem.
Eric Flamand Schepen Maïté Hellem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer