Aan dit bankje aan het station van Ieper viel het slachtoffer op de grond, de blikjes bier zijn stille getuigen.
LSI Aan dit bankje aan het station van Ieper viel het slachtoffer op de grond, de blikjes bier zijn stille getuigen.

Discussie over fiets mogelijke aanleiding voor dodelijke schermutseling aan station

Een discussie over een uitgeleende of gestolen fiets was mogelijk de aanleiding voor de schermutseling aan het station van Ieper waarbij een 44-jarige man uit Ieper om het leven is gekomen. Dat beweert een vrouw die zegt getuige te zijn geweest. Het parket kan die bewering niet bevestigen of ontkennen zolang een van de verdachten niet opgepakt en verhoord is.

Het incident vond plaats op donderdag 13 juni rond 19.30 uur. De ene verdachte gaf volgens een getuige slachtoffer Vincent Van Cayseele uit Ieper een slag, een andere tilde het voorwiel van zijn fiets wat op. Daardoor verloor het slachtoffer zijn evenwicht en viel hij met zijn achterhoofd op de grond. Na enkele minuten krabbelde het slachtoffer recht, sprong op zijn fiets en reed naar huis. Vrijdag belandde hij echter in een coma en maandag is hij aan zijn verwondingen overleden. De betrokkenen zijn dankzij camerabeelden geïdentificeerd, maar nog altijd niet gevat. Of een discussie over een geleende of gestolen fiets inderdaad de aanleiding tot de schermutseling was, valt tot zolang niet te verifiëren.

De daders maken deel uit van de zogenaamde ‘Carapilsbende’, een groep mannen die regelmatig aan het station of in een park samenkomen om te praten en goedkope biertjes te drinken. De mannen voelen zich door de beschuldigingen onrecht aangedaan en vinden de term ‘Carapilsbende’ denigrerend. Om verdere overlast tegen te gaan, gaat het stadsbestuur een alcoholverbod rond het station invoeren en de politie meer laten controleren.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    dat is duidelijk moord. je kan van te voren bedenken, als je het wiel zo optilt, dat een fietser heel lelijk terecht kan komen en dat bleek ook. Gelukkig camera s. Publiceren lijkt me. die man is zijn kostbaarste bezit kwijt, het leven!!

Lees meer