2 De pret kan niet op bij deze Britse scholieren.
Henk Deleu De pret kan niet op bij deze Britse scholieren.
2 Heel wat volk in het ijssalon op de Grote Markt in Ieper voor een ijsje.
Henk Deleu Heel wat volk in het ijssalon op de Grote Markt in Ieper voor een ijsje.

Fontein bezorgt Britse scholieren een fijne verfrissing

De fontein op de Grote Markt in Ieper zorgde dinsdag voor een welgekomen verfrissing bij enkele scholieren. In het nabijgelegen ijssalon was het buitengewoon druk. 

Britse scholieren uit Bristol en Bath hadden hun trip naar de Westhoek wellicht iets koeler voorgesteld. De fontein op de Grote Markt zorgde echter voor afkoeling. Dat de jongeren nat werden tot op de huid, kon hen een zorg wezen. In het naast de fontein gelegen ijssalon Il Gusto d’Italia was het dan weer een drukte van jewelste. De uitbaatster en enkele personeelsleden konden het scheppen van ijs bijna niet bijbenen. “Een topdag? Ja, maar het is toch wel echt warm hoor”, blies de uitbaatster. Wie wat koelte wou, kon die ook vinden op het binnenplein van het In Flanders Fields Museum, waar het terrasje in de schaduw van de hoge muren van de Lakenhalle te vinden is.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer